Cancermottagning

Känner du oro för din eller någon närståendes situation, osäker på vad läkaren har sagt till dig eller upplever att du helt enkelt inte vet vart du ska vägen?

Boka din tid nu

Vad gör vi?

  • Ger dig stöd i olika vårdalternativ
  • Ger dig trygghet
  • Fördjupar oss i din situation
  • Hjälper dig framåt

Vi erbjuder dig

1

Vägledning

Vår specialistläkare Hedvig Blank vägleder dig i olika vårdalternativ för att hitta vad som är rätt för just dig. Det kan vara tryggt att prata med någon som tar sig tiden att fördjupa sig i just din situation, och hjälper dig framåt under din pågående cancerresa.
2

Stöd

Du som har cancer eller står nära en person med cancer kan känna en stor börda på dina axlar. Här finns vi på Boncura är här för att ge dig stöd.
3

Samtal

Hur vet man att man gör eller väljer rätt? Boka ett inledande samtal med vår onkolog Hedvig och få hjälp med råd och vägledning.
Pris: 1900 kr
Boka en tid

Till en början

Hos oss träffar du redan från början Hedvig, vår specialist i onkologi som bedömer din aktuella sjukdom och vårdsituation. Du får berätta om dina besvär och tankar, och du kan även ta med dig journalhandlingar eller annan skriftlig information.

Därifrån går vi vidare med val av eventuell vidare utredning.

Din vårdsituation

Beroende på om den information du har med dig är tillräcklig eller ej, kan vi behöva komplettera med nya prover och tester för kunna hjälpa dig vidare.

Det är viktigt att förstå bakgrunden till hur sjukdomen påverkar dig idag och hur den kan komma att påverka framtiden. Vi hjälper dig att navigera bland alla facktermer eller vårdalternativ.

Känn dig trygg

Hos oss kan du känna att du får den uppmärksamhet som krävs för att känna dig sedd och trygg. Vi fördjupar oss i din vårdsituation och hjälper dig att hitta rätt väg för att fatta beslut som passar dig, din familj och nära och kära.

Frågor och svar

BonCura vänder sig till dig som fått besked om allvarlig eller obotlig cancersjukdom och vill ha stöd och hjälp med alla utmaningar det medför.

Vad är cancer?

Cancer är inte en sjukdom, utan många olika. Det viktiga är tidig utredning. Därför ska du söka vid tidiga symptom. Allt beror på vilken typ av cancer det är, om den är spridd eller inte för beslut kring vidare behandling.

Vilken cancersjukdom är vanligast?

För kvinnor är det bröstcancer, 2021 fick 8 619 kvinnor diagnosen bröstcancer. För män är det prostatacancer, 2021 diagnostiserades 9 008 män med prostatacancer.Hudcancer (inte malignt melanom) är den näst vanligaste cancerformen hos både män och kvinnor.

Hur många i Sverige får cancer?

År 2021 fick drygt 68 000 personer i Sverige cancer. Antalet cancerfall ökar varje år och en viktig orsak till det är att vi blir allt fler och att vi blir allt äldre. Av alla som får en cancerdiagnos är sju av tio 65 år eller äldre.Cancersjukdom är något vanligare hos män än hos kvinnor. Under 2021 var 52 procent av fallen män och 48 procent kvinnor. Fler kvinnor än män är under 65 år när de får en cancerdiagnos.

Hur många blir botade?

I dag blir mer än tre av fyra cancerpatienter botade, men det varierar mycket mellan olika cancersjukdomar.Fler och fler personer som har eller har haft en cancersjukdom lever allt längre.